Elintarviketieto esiin! -koulutukset auttavat yrityksiä kertomaan ruuasta oleellisen

Elintarviketieto esiin! -koulutushankkeessa esitetään havainnollisesti, mitä tietoja elintarviketietoasetus edellyttää ruoka-alan yritysten kertovan asiakkailleen. Maa- ja kotitalousnaisten yritysasiantuntijat järjestävät hankkeessa käytännönläheisiä koulutustilaisuuksia ympäri Suomen.

Hankkeessa valmistuvat verkkotekstit, videot ja powerpoint-esitykset on tarkoitettu ruokateollisuuden, ammattikeittiöiden ja kaupan henkilöstölle, yritysneuvojille, koulutuksen, elintarvikevalvonnan ja järjestöjen ammattilaisille sekä alan opiskelijoille ja opettajille. Elintarviketieto esiin! -koulutusmateriaali valmistuu syyskuun alussa 2015.

Hanketta koordinoi Ruokatieto Yhdistys ry kumppaneinaan Elintarviketeollisuusliitto ry. ja Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. Maa- ja metsätalousministeriö rahoittaa hanketta yhdessä hankekumppanien kanssa.

Koulutukset jatkuvat kevääseen 2016

Alueellinen koulutuskiertue kaiken kokoisille ruoka-alan yrityksille toteutetaan syyskuusta 2015 toukokuuhun 2016. Siihen kuuluu 12 tilaisuutta ympäri maan. Koulutukset järjestää Maa- ja kotitalousnaiset yhteistyössä alan ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen kanssa.
 
Koulutusten ajankohdat vuonna 2015
16.9.2015 Helsinki, Haaga-Helia AMK, Haagan yksikkö
22.9.2015 Kuopio, Pohjois-Savon ammatti- ja aikuisopisto
29.9.2015 Tampere, Ahlmanin ammattiopisto
6.10.2015 Oulu, Oulun seudun ammattiopisto, Myllytulli
8.10.2015 Joensuu, Pohjois-Karjalan aikuisopisto
13.10.2015 Mikkeli, Mikkelin AMK, Kasarmin Kampus
10.11.2015 Jyväskylä, Jyväskylän AMK

Helpottaa yrittäjän ja kuluttajan elämää

EU:n elintarviketietoasetus määrittelee aikaisempaa tarkemmin elintarvikkeista annettavia tietoja. Asetuksen tarkoituksena on tarjota kuluttajille entistä selkeämpi kuva siitä, missä ja mistä elintarvikkeet on valmistettu sekä mitä ainesosia, ravintoaineita ja allergeenejä ne mahdollisesti sisältävät.

Nyt tietojen antamista säädellään tarkemmin pakattujen elintarvikkeiden lisäksi pakkaamattomien ruokien myyntipaikoilla, esimerkiksi torikojulla tai paistopisteessä. Laajennus koskee myös elintarvikkeiden nautintapaikkoja, eli kahviloita, ravintoloita ja muita paikan päällä syötävää tai mukaan otettavaa valmista ruokaa myyviä toimijoita.

Sopiva määrä tietoa lisää elintarviketuoteturvallisuutta ja helpottaa asiakkaan ostopäätöstä.

Samalla kuluttajan harhaanjohtamista pyritään ehkäisemään. Sopiva määrä tietoa lisää elintarviketuoteturvallisuutta ja helpottaa asiakkaan ostopäätöstä, eli kaikki voittavat!

Materiaalit ja koulutuskalenteri julkaistaan syksyllä 2015 osoitteessa: www.ruokatieto.fi/elintarviketieto
 

Lisätietoja:

Laura Lounasheimo
Hankekoordinaattori
Ruokatieto Yhdistys ry
050 548 1049
laura.lounasheimo@ruokatieto.fi
www.ruokatieto.fi
Twitter: @Ruokatieto

Marleena Tanhuanpää
Johtaja
Elintarviketeollisuusliitto
040 528 2207
marleena.tanhuanpää@etl.fi
www.etl.fi

Miia Nätti
Kehityspäällikkö
Maa- ja kotitalousnaisten keskus
040 515 7089
miia.natti@maajakotitalousnaiset.fi
www.maajakotitalousnaiset.fi

 

Jaa