Mikään ei tule itsestään

Mikään ei tule itsestään

Hyvinvointipäivä, virkistyspäivä, rakkaalla tapatumalla on monta nimeä. Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset ovat järjestäneet jo kolme virkistyspäivää yhdessä. Satakunnassa tapahtumaa on toteutettu yli 20 vuoden ajan.

Maaseudun naisten kevät alkaa virkistyspäivästä, sananmukaisesti varsinkin nyt, kun alkoi keväinen auringonpaiste. Virkistyspäivässä tapaa ystäviä ja tuttuja maakunnasta, jonka seurauksena on hyvä olo. Päivän sisällöllinen kaava on ollut sama jo vuosia: Hyvää ruokaa, ohjelmaa ja tietysti naisten kohtaamisia. Samalla piirikeskuksen väki markkinoi tulevia tapahtumiaan, toimintaa, myy välitystuotteita ja kuuntelee kentän kommentteja korvat höröllä. Palautteen pohjalta kehitämme toimintaamme ja viime vuosina sitä on tullut meno/paluumatkan pituudesta sekä kokopäiväisetä istumisesta. Uutta siis kaivattiin.

Päädyimme viettämään päivää Joutsjärven rannalle Silokallion leirikeskukseen Ulvilaan. Saimme lähes 130 ilmoittautumista ja kauniin päivän. Aloitimme virkistyspäivän herkullisella lounaalla. Ohjelmallinen osuus koostui tutusta laulusta, Siellä missä kuljen, Jouni Issakaisen kauneus luennosta sekä Aapo Kustaa Korkeaojan pohdinnoilla: Onni, sen maalaiset rakennuspalikat. Mukaan mahtui vielä yllätysohjelmaa, musiikkia maakunnasta ja räppiä niin, että koko naislauma svengasi mukana. Tunteet saivat kyytiä ohjelman edetessä. Räpin voi kuunnella täältä.

Lopuksi ”uutuutena” naiset saivat tutustua ympäristöön maku- ja luontorasteilla. Kappelissa sai ihailla luonnon kauneutta rauhallisten sävelten soidessa taustalla. Kävellessä rantaan tunnistettiin metsäteeman mukaisesti ”lehtipuita talviasuissa”. Joutsjärven rannassa isäntä Yrjö tarjosi kuumaa kaakaota ja kertoi leirikeskuksen historiaa sekä me maa- ja kotitalousnaiset tarjoilimme proteiinivälipalaa Syö Hyvää -teemaan sopivasti. Lopuksi kokoonnuimme vielä kahville leirikeskukseen ja jaoimme jokaiselle kassillisen ajankohtaista tietoa kotiin vietäväksi.