Voimaa hyvästä ravinnosta Syö hyvää -tapahtumista

Kuvassa Risto Uusi-Salava saa vinkit terveelliseen ruokailuun Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten asiantuntijalta Leena Ylikännöltä. Kuva: Outi Penttilä.

Voimaa hyvästä ravinnosta Syö hyvää -tapahtumista

Maa- ja kotitalousnaiset järjestivät keväällä lapsiperheille ja ikääntyneille Syö hyvää –tapahtumia. Syö hyvää -tapahtumat toivat kansan pariin uudet ravitsemussuositukset. Tapahtumat koostuivat toiminnasta ja mukavasta keskustelusta. Ruoka saa yleisesti aikaan keskustelua.

Pieniä tekoja terveellisen syönnin lisäämiseen

Lapsiperheiden tapahtumat kokosivat paikalle lapset, äidit ja isät. Pääpaino on kasviksissa, niiden terveellisyydessä. Lisäksi tilaisuuksissa oli esillä sokerinäyttely, josta pystyi katsomaan, kuinka monta sokeripalaa mikäkin tuote sisälsi. Huolta perheillä on erityisesti lasten rajoittuneesta ruokailusta. Kasvikset jäävät syömättä, syödään vain harvoja ruokalajeja tai lapset vain nirsoilevat ruoan kanssa. Sen sijaan sokeripitoiset ruoat kiehtovat. Yhdessä pohtimalla ja keskustelemalla yritimme kehittää keinoja parempiin ruokavalintoihin.

Vinkkejä kasvisten värikkääseen käyttöön

Osta kaupasta monipuolisesti kasviksia ja hedelmiä, kuten omenaa, viinirypäleitä, kurkkua, porkkanaa, jne. Voit ostaa myös sellaisia, jotka eivät ole ennen maistuneet, haasta itsesi. Pese kasvikset ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Asettele kauniisti tarjolle tai pienissä pusseissa/rasioissa jääkaappiin. Hedelmät ovat valmiina välipalahimon yllättäessä.

Unohtunut Proteiini

Ikäihmisten tapahtumat kosiskelivat kiinnittämään huomiota ravinnon laatuun. Erityisesti proteiinin saantiin pitää kiinnittää huomiota. Vinkkejä annoimmekin erityisesti juomiin, smootieihin ja proteiinirahkaan. Hyvät ja terveelliset valinnat auttavat voimaan hyvin ja jaksamaan paremmin arjen askareissa.

Proteiinijuoma
1 osa rahkaa
1 osa mehua

Sekoita rahka juoksevaksi mehun avulla ja kaada lasiin, nauti!

Linkit
Elintarvikemarkkinointi lapsille: https://www.youtube.com/watch?v=19E38CMoJHs
Sokeripommit: https://www.youtube.com/watch?v=SnMzgEP7eMI

Jatkamme työtämme syksyllä hankkeiden parissa, kasvikset ja terveelliset ruokatottumukset ovat lähellä sydäntämme.

Henna Kyyrä (043 825 0583)
ja Anna Kari (050 555 8440)
Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat

Syö hyvää -tapahtumat ovat osa Kuluttajaliiton hallinnoimaa hanketta, jota rahoittaa RAY.

 

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

Muualla blogeissa