Kappale kauneinta Suomea

Keskiviikkona oli monta kappaletta kauneinta Suomea taas esillä, kun Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten perinteinen puutarharetki johdatti osallistujat Vakka-Suomen suunnalle puutarhoihin ja nähtävyyksien luo.  Mukana retkeilemässä oli reilu 30 aktiivista puutarhaharrastajaa, joille kesäinen puutarharetki on jokavuotinen perinne. Useimmat retkeläisistä kun ovat mukana lähes vuosittain tutustumassa Tuija Rytsälän huolella valitsemiin puutarhoihin.

Aamun ensimmäisenä pysähdyspaikkana oli Kustavin Savipaja, jossa syötiin aamupalaksi sekä tuhti sämpylä että uunituoreita munkkeja. Kesälomareissulla kun voi tehdä niin. Savipajalla oli paljon nähtävää ja ostettavaa ja muutamia nelijalkaisiakin ystäviä perheen pienempien iloksi.
 

Kuva: Tässä ihmetellään banksinmäntyä, jota ei Suomessa juurikaan tapaa. Kävyt ovat tämän männyt hyvä tuntomerkki, koska yleensä vasta metsäpalon kuumuus saa kävyt avautumaan ja siemenet varisemaan.

 

Kuva: Lumpeet kukkivat kauniisti Callelan arboretumin lammessa.

Kuva: Naivistitaiteilija Raija Nokkalan taidetalo Pilvilinna Uudessakaupungissa oli todellakin näkemisen arvoinen ja aivan taiteilijan itsensä näköinen, värikäs ja täynnä hauskoja oivalluksia ja ideoita.

 

Kuva: Valkoisten kukkien kauneutta Vakka-Taimen näytepuutarhassa Ihodessa.

 

Kuva: Kanadanvarjoliljat ihastuttivat Vakka-Taimen näytepuutarhassa. Nämä kaunokaiset saattavat kasvaa jopa kahden metrin korkuisiksi. Kasvia löytyy myös punaisena, joka on ei kasva niin korkeaksi.

 

Kuva: Kari ja Sanna Rohjan puutarha Luonnonmaalla huipensi puutarharetken. Tässä puutarhassa jokainen yksityiskohta oli tarkoin ja huolella mietitty ja lopputulos oli todella näyttävä mutta harmoninen.

 

Kuva: Yhtenä erikoisuutena pihalta löytyi myös kaksi upeaa säleikköpäärynäpuuta.

 

Katri Salminen
Maisemasuunnittelija
ProAgria Länsi-Suomi / Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset
katri.salminen@proagria.fi / @maajakotitalousnaiset.fi
p. 050 664 74

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

Muualla blogeissa