Uuni paahtaa sadon parhaat

Naurishaudikkaat maistuvat kylmäsavu-tuorejuustotäytteen kanssa. Haudikkaiden kanssa kypsyy samalla paisti tai muu haudutettava ruoka.

Naurishaudikas

4 naurista
voita

1.    Pese nauriit ja laita 160-asteiseen uuniin hautumaan noin kahdeksi tunniksi.
2.    Leikkaa kypsän nauriin päälle viilto ja laita voita viiltoon.

Kylmäsavuporo-tuorejuustotäyte

100 g    tuorejuustoa
½ dl    kylmäsavupororouhetta
2 tl    piparjuuritahnaa
    vastajauhettua mustapippuria
    suolaa
2 rkl    persiljaa hienonnettuna
2 tl    tuoretta timjamia hienonnettuna

Sekoita ainekset ja nauti naurishaudikkaiden kera.

Lehtikaalichipsit

200 g    lehtikaalia
2 rkl    öljyä
0,25 tl    suolaa

1.    Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä puiseva varsiosa. Revi lehdet suupaloiksi.
2.    Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljy ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele pinnalle suola.
3.    Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia. Varo polttamasta sipsejä. Voit käännellä sipsejä lastan avulla paistamisen aikana. Tarjoa sipsit hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.

Paahdetut kurpitsan lohkot

Noin 1 kg:n painoinen myskikurpitsa
1 tl    currya
1 tl    jauhettua juustokuminaa
1 tl    suolaa

1.    Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet.
2.    Yhdistä kulhossa öljy, curry, juustokumina ja suola. Pyörittele kurpitsalohkot seoksessa.
3.    Levitä kurpitsat leivinpaperoidulle uunipellille.
4.    Paista 225-asteisen uunin ylätasolla 20–25 minuuttia kypsiksi ja kauniin värisiksi.

Keittiömestari, ravintoloitsija Maija Silvennoinen on Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallituksen puheenjohtaja.

Jaa

Facebook Comments Box