Hauki punastuu sipulin syleilyssä

Suolainen, makea ja hapan yhdistyvät kauniin punaisessa sipulikuorrutuksessa, jonka pannussa ruskistettu haukifilee saa päälleen.

600 g    haukifileetä
suolaa
1 rkl    voita paistamiseen

Punasipulikuorrutus

3 rkl    voita
1    punasipuli suikaleina
2 tl    hunaja
1 rkl    sitruunamehua
suolaa
jauhettua mustapippuria

Viimeistelyyn
 
1 rkl    kapriksia tai 6 isoa kaprista
1 oksa    rosmariinia

1.    Kuullota punasipuli voissa.
2.    Sekoita joukkoon hunaja, sitruunamehu, suola ja pippuri. Hauduta noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmentynyt.
3.    Mausta kalan pinta suolalla. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista kalan pinta kauniin ruskeaksi. Laita kala uunivuokaan ja lusikoi kuorrutus pintaan.
4.    Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Ohuet haukifileet kypsyvät pannulla, eikä niitä tarvitse jälkikypsentää uunissa.
5.    Asettele kalan päälle kaprikset ja rosmariini.
6.    Tarjoile lämpöisenä alkupalana tai lämpimänä ruokana perunoiden ja ruisleivän kera. Punasipulihauki opii hyvin myös joulupöytään.

Jaa

Facebook Comments Box