Piirakkaa pikkujouluun

Kuva Timo Viljakainen

Tattarijauho tuo piirakkaan mukavaa paahteista makua. Piirakka on myös täysin gluteeniton.

Pinaatti-sienipiiraat

Pohja

100 g voita
3 dl tattarijauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

Täyte

4 dl hienonnettuja sieniä
(suppilovahveroita, kanttarelleja, herkkusieniä, siitakesieniä ym.)
2 rkl voita
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
100 g pinaattia
0,5 dl hienonnettua tilliä
1 kananmuna
1 prk kermaviiliä
1 rkl maissijauhoa
1 rkl hunajaa
0,5 dl hienonnettua pinaattia

Valmista ensin pohjataikina.
1.    Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe.
2.    Lisää sekaan neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3.    Painele taikina kostutetuin käsin voideltuihin pieniin vuokiin tai muffinivuokaan. Voit tehdä myös ison piiraan, halkaisijaltaan 24 cm olevaan vuokaan.
4.    Kypsennä pieniä pohjia noin 5 minuuttia 225-asteisessa uunissa alimmalla tasolla, isompaa piirakkaa noin 5–8 minuuttia.

Tee sitten täyte.
1.    Kuullota sienet ja sipuli voissa. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hieman jäähtyä.
2.    Huuhtele pinaatin lehdet tarvittaessa ja poista keskiruoto. Kiehauta pinaatit nopeasti suolalla maustetussa vedessä ja valuta.
3.    Laita sieniä esipaistetulle pohjalle. Asettele ryöpätty pinaatti päälle.
4.    Sekoita kananmuna, kermaviili ja maissijauhot. Mausta suolalla, basilikalla sekä mustapippurilla ja tarkista maku. Kaada täyte vuokiin tai vuokaan.
5.    Miedonna uunin lämpö 180 asteeseen, ja kypsennä piirakoita noin 10–12 minuuttia tai isompaa piirakkaa 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
6.    Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Nauti raikkaan vihreän salaatin kera lounaalla, alkuruokana tai iltapalana. Piirakka sopii erinomaisesti myös pikkujoulun tarjottavaksi.


 

Jaa

Facebook Comments Box