Kaurasta kaaliin, muikusta mustikkaan - Pohjolan superruoat lautaselle 2015-2016

Kaurasta kaaliin, muikusta mustikkaan - pohjolan superruoat lautaselle -hankkeen tavoitteena on kannustaa ja innostaa lähellä kasvavien, "pohjoisten superruokien" käyttöön. Hankkeessa kerrotaan erityisesti marjoista, kasviksista, täysjyväviljatuotteista, rypsistä ja luonnonkaloista. Hankkeen sivut löytyvät täältä.

Tavoitteena on myös edistää terveellisiä ruokatottumuksia, jotka pohjautuvat valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksiin. Lisäksi tavoitteena on lisätä kuluttajien vastuullisia lähiruokavalintoja hyödyntäen Tiedä mitä syöt -aineiston viestejä.

Ruokakursseja, -tapahtumia ja viestintää

Hankkeen tavoitteena on tavoittaa noin 120 000 ihmistä ja käytännönläheisen neuvonnan sekä opetuksen keinoin. Valtakunnallisen hankkeen kohderyhmänä ovat perheen ruokaostoksista vastaavat 30–70-vuotiaat kuluttajat, ensisijaisesti naiset.

Tapahtumien toteutus alkaa syksyllä 2015. Kahden vuoden aikana toteutetaan 16 maakunnallista ja 150 alueellista tapahtumaa. Tilaisuudet sisältävät esimerkiksi ruokaneuvontaa, havaintoesityksiä ja tietoiskuja ravitsemussuosituksiin pohjautuvasta ruokavaliosta, joka on koostettu lähellä kasvaneista ja tuotetuista raaka-aineista. Hankkeen nettisivut valmistuvat kesällä 2015.

Ruokakursseilla (150 kpl) annetaan muun muassa uusia ruoanvalmistusideoita perinteisistä ja yleisesti käytetyistä raaka-aineista sekä esitellään lähellä kasvavia ja tuotettavia raaka-aineita.

Hankkeen teemoista viestitään myös medialle, nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

www.maajakotitalousnaiset.fi/superruoka


Jaa

Palvelut