Tulevaisuus luonnonantimissa

Tulevaisuus luonnonantimissa

Hankeaika 4.1.2021-31.12.2022.

kohderyhmä: Leader-Pohjois-Satakunnan alueen nuoret ja heidän opettajansa. Luonnontuotealan toimijat, kalatalousketjun toimijat ja kaikki alueen asukkaat.

Hankkeella edistetään luonnontuotteiden tuntemusta ja käyttöä sekä tehdä näitä elinkeinoja konkreettisella tavalla tutuksi.

Tavoitteena on saada nuoret jälleen kiinnostumaan luonnontuotteista ; luonnonyrteistä, marjoista, sienistä sekä kalataloudesta.  Lisäksi luonnontuotteista on moneksi. Kalastelun, sienestyksen, marjastuksen tai villiyrtteilyn lisäksi sillä voi olla kytköksiä tulevaan työhön tai harrastukseen. Arvostus luonnontuotteita ja alan ammattilaisia kohtaan nousee sekä perinteet siirtyy tuleville sukupolville.

Pohjois-Satakunta on  alueena vilkasta kalastusaluetta ja aktiivista luonnontuotteiden keruualuetta. Nuorten kiinnostus luonnontuotteisiin on osa alueen elinvoimaisena säilymiseen myös luonnontuote-elinkeinon kannalta. GeoPark -alueena houkuttaa nuoria liikkumaan sekä tutkimaan oman kotiseudun kulttuuriperinnettä ja tutkimaan siellä kasvavia luonnontuotteita opetusmielessä.  Luonnontuotteiden hyödyntäminen tulevaisuuden liiketoiminnassa on yksi tämän hankkeen tavoite.

Haemme hankkeeseen yhteistyökouluja Pohjois-Satakunnan leaderin alueelta. Seuraa ilmoittelua.

Lisätietoja hankkeesta: Janita Kylänpää Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Länsi-Suomi p. 050 66471, janita.kylanpaa@maajakotitalousnaiset.fi

Tallenne hankkeen infotilaisuudesta löytyy tästä: Infotilaisuus 7.4.2021

 

          


Lähetä palautetta tai kysymyksiä hankkeesta tästä

Jaa

Hanketoimijat