Uusin lehti

 

Koti ja maaseutu 8/2017

Vihreän talon joulu

Vihreässä talossa joulu on ihan erityinen juhla. Talon nuori rouva opiskelee sisustusarkkitehtuuria, ja se näkyy sekä talon sisustuksessa että joulukoristeluissa, joihin on paneuduttu huolella. Kauniit asetelmat ilmentävät rustiikkista, maalaisromanttista tyyliä. Yksityiskohtaisesta kuvista voi lukija löytää vinkkejä oman kotinsa joulun ajan koristeluun.

Herkuttelun iloa ruokalahjoista!

Itsetehdyt lahjat jäävät mieleen. Hyvä mieli tulee myös lahjan antajalle. Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Marja Niskanen antaa parhaat vinkkinsä ruokalahjoihin. Ohjeita on makeansuolaisista chilimanteleista sienipipareihin ja puolukkasinapista mantelikrokantti-suklaakakkuun.

Kukat välittävät jouluiloa

Porvoon seudun maa- ja kotitalousnaiset ovat vieneet joulukukat iäkkäille kyläläisille jo yli 20 vuotta. Neljästäkymmenestä naisesta koostuva, eri-ikäinen naisporukka tekee retkiä, järjestää ruoka- ja askartelukursseja ja käy yhdessä teatterissa. Vuoden päätapahtuma on kuitenkin kukkatervehdysten vienti joulun alla.

Makoisaa joulunaikaa Inkalan kartanosta

Inkala tunnetaan maukkaasta maalaisruoastaan. Perhejuhlia viettävät asiakkaat arvostavat perinteisiä makuja ja juhlapyhien laadukas lounastarjonta vetää väkeä kartanon saleihin. Tunnelmalliset joulunajan lounaat ja Joulumuorin päivällinen ovat myös erittäin suosittuja. Inkalan Kartano Hämeen Härkätien kupeessa Hattulassa on Leila Ylitalon työ ja intohimo.

Askartele pitsipallot ja suloiset lahjarasiat

Paketti on lahja itsessään ja pitsit kääriytyvät palloiksi. Koti ja maaseutu -lehdestä löydät ohjeet myös joulukuusen maton ja piipunrassitonttujen askarteluun. Tonttuaskartelu sopii avustettuna pienillekin tekijöille. Matossa voi hyödyntää vaikka vanhan pöytäliinan ja kaapista löytyneen kangaspalan.

Muut tämän lehden jutut

Outi Rapakko emännöi Matkahuollon kahvilaa Ivalossa
Maaseudun järjestömies itsenäisyysjulistusta allekirjoittamassa
Mielen harhauttamisen keinot
Pienin askelin työllistymiseen
Närästääkö?
Milloin ravintolisiä on syytä popsia?
Rullaillen rennoksi
Piirakkaa pikkujouluun
Maistuuko peruna?
Tähti laskeutui kuusen alle

Joka numerossa

Pääkirjoitus
Kodin ikkuna
Krypto/Ristikko
Lukijakilpailu
Pakinat
Me maa- ja kotitalousnaiset

Pakinoitsijoina kirjailija-käsikirjoittaja Kirsti Manninen ja kirjailija-puutarhuri Mari Mörö.

Jaa