Focaccia eli pannuleipä

Kuva Jouni Ranta

uunipannullinen

5 dl maitoa 
0,75 pkt (38 g) hiivaa
2 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
3,5 dl  kaurahiutaleita
6 - 7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä tai sulatettua voita tai margariinia

Päälle
1-2 (200 g) punasipulia
1 + 1 rkl rypsiöljyä tai sulatettua voita tai margariinia
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
n.1 dl oliiveja
75 – 100 g kinkkua

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Anna turvota 5 min.
  2. Lisää jauhoja vähitellen puuhaarukalla sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa rasva. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Peitä leivinliinalla ja kohota.
  3. Kuullota ohueksi lohkotut punasipuli rasvassa. Mausta.
  4. Voitele kohonnut taikinalevy rasvalla. Painele oliivit pohjalle (voit puolittaa ne). Levitä päälle sipulit ja hienonnettu kinkku.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15-20 min tai kunnes kypsä.

Vinkki: Voit jättää kinkun pois päältä ja vaihdella kasviksia maun mukaan.

Jaa