Kala-kantarellivuoka

Kalaruoat

Höystä kalavuoka tuoreilla kanttarelleilla

Kantarellivuoka
Kuva: Timo Viljakainen

Kala-kantarellivuoka

500 g  tuoreita tai pakastettuja kalafileitä
1 l  kantarelleja tai pieniä tatteja
3 kpl  tomaatteja
rasvaa sienten ruskistamiseen
noin 1 tl suolaa
2 rkl  sitruunamehua
ripaus valkopippuria
1 tl currya
0,5 dl  tuoretta persiljaa hienonnettuna
(1‒2 dl  vettä, kalalientä tai kermaa)
1 dl  juustoraastetta tai tuorejuustoa


Mausta kalafileet suolalla, sitruunamehulla ja valkopippurilla, lado fileet voideltuun uunivuokaan.
Ruskista puhdistetut ja pilkotut sienet rasvassa, mausta currylla ja kevyesti suolalla.
Lado viipaloidut tomaatit, sienisilppu ja hienonnettu persilja fileiden päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa 20‒30 min. Lisää vuokaan nestettä tarvittaessa.
Paistamisen loppupuolella ripottele juustoraaste tai tuorejuusto vuokaan päällimmäiseksi. Anna juuston sulaa kunnolla.