Kalaeväät

Kuva Jouni Ranta

8-9 kpl

Täyte
4                    keitettyä (8 min) munaa
200 g             perattua savukirjolohta
1                    maustekurkku
100 g             ruohosipulituorejuustoa
0,5 dl             kevytmajoneesia
0,25 dl           hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
1-2 rkl            sitruunamehua
(0,5 tl             sitruunapippuria, jos suolaa ei ole tarpeeksi)

Leipä
8–9                halkaistua ruisleipästä

Väliin             salaattia ja kurkkua tai tomaattia

  1. Kuori ja hienonna munat.
  2. Hienonna savukala ja leikkaa maustekurkku aivan pieniksi kuutioiksi.
  3. Sekoita täytteen ainekset
  4. Levitä täytettä kummallekin leivän puoliskolle. Laita leivän alapuoliskolle salaattia ja kurkkua tai tomaattia. Aseta leivän kansipuoli päälle.

Jaa