Kaneliässät

noin 80 kpl

250 g     kohonnutta vehnästaikinaa (pullataikinaa)
250 g     voita
2,5 dl     sokeria
2     munaa
4 dl     vehnäjauhoja
3 dl     perunajauhoja
1 tl     soodaa

Pinnalle
3 rkl     kanelia
3 rkl     sokeria

1.    Ässiä kannattaa valmistaa samalla kun paistaa pullia, jolloin kohonneesta pullataikinasta voi punnita ässiin tarvittavan 250 g taikinaa. Voit valmistaa pikkuleipiä varten myös 2,5 dl:n taikinan ja paistaa lopusta taikinasta pullia.
2.    Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmunat ja vehnästaikina. (Parhaiten taikinan saa sekoitettua yleiskoneen mela- tai K-vatkaimella, jolla voi ja sokerikin vaahdotetaan).
3.    Sekoita keskenään jauhot ja sooda ja lisää taikinaan.
4.    Leivo taikinasta sormenvahvuisia tankoja. Leikkaa ne noin seitsemän senttimetrin pituisiksi paloiksi ja kierittele kaneli-sokeriseoksessa. Taita tangot ässän muotoon leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 °C:n lämmössä vaaleanruskeiksi noin kymmenen minuuttia.


 

Jaa