Marjakiisseli

Kuva: Timo Viljakainen

Noin 10 annosta

6 dl         (sokeroitua) marjamehua
10 dl       vettä
1,25 dl    (95 g) perunajauhoja
400 g      (8 dl) marjoja, esimerkiksi mustikoita ja tai vadelmia
0,5–1,5 dl sokeria

1.    Mittaa mehu, vesi ja perunajauhot kattilaan
2.    Kuumenna seos kiehumapisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun seos kuplahtaa ja sakenee, nosta kattila liedeltä. Lisää marjat ja mausta sokerilla.
3.    Tarjoa kylmänä kermavaahdon ja sokerikakun kanssa.

VINKKI
Jos teet suuren määrän (esimerkiksi 10 litran kattilallisen) kiisseliä, jätä reilu litra vettä suurusta varten ja kuumenna mehu ja loppu vesi noin kädenlämpöiseksi. Sekoita kylmään veteen perunajauhot. Lisää suurus koko ajan sekoittaen lämpimään mehuun ja jatka kuten ohjeen mukaan. Näin kiisselin valmistus hieman nopeampaa kuin koko määrää kylmästä sekoittaen, mutta kiisselistä tulee samettisempaa kuin lisättäessä suurus aivan kuumaan liemeen.
 

Jaa