Minttu-mansikkajuoma, vihreä nektari ja mustikkasmoothie

Marja- tai vihannesjuoma antaa potkua aamuun.

Minttu-mansikkajuoma

5-6 annosta

1 l mansikoita
5 dl vettä
2 rkl sokeria
pieni nippu tuoretta minttua

  1. Perkaa mansikat, riivi sekaan mintunlehdet, lisää vesi ja sokeri ja sekoita sauvasekoittimella.
  2. Pullota ja säilytä jääkaapissa, säilyy pari päivää.
  3. Tarjoa kylmänä.

Vinkki. Vaihda välillä minttu basilikaan tai sitruunamelissaan.

Vihreä nektari

2 annosta

pala (50 g) parsakaalia
2–3 dl (30 g) babypinaattia, pientä lehtikaalia ruukusta tai salaattia
10–20 lehteä basilikaa tai minttua
2 dl omenatäysmehua
1–2 rkl pellavansiemeniä
0,5 dl vettä
pala (50 g) kurkkua
(pieni pala 10–15 g tuoretta inkivääriä)
1–2 rkl limetti- tai sitruunamehua
1–2 tl hunajaa tai sokeria

  1. Liota pellavansiemeniä vedessä ainakin tunti.
  2. Huuhtele salaatti, pilko parsakaali (ja kuori inkivääri).
  3. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon, sekoita juoma tasaiseksi ja tarjoa kylmänä välipala- tai aamujuomana.

Mustikkasmoothie

2-3 annosta

200 g mustikoita tai muita marjoja
1 pieni omena
5 dl piimää tai luonnonjogurttia
2–3 tl sokeria tai juoksevaa hunajaa
(1 rkl talkkunajauhoja)

  1. Jos marjat ovat jäässä, anna niiden hiukan sulaa.
  2. Pese ja lohko omena ja poista siemenkota.
  3. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon, sekoita tasaiseksi ja tarjoa heti.

Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.

Jaa