Pääsiäispupun salaatti

Salaatin juju ovat yrttikanapeet, jotka leivotaan "pupun korviksi".

Pääsiäispupun salaatti

4 annosta

1 pakkaus (noin 180 g) salaattisekoitusta
1 kypsä avokado
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
1 suuri omena
1 suuri porkkana
2 rkl sitruunamehua
4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä

Yrttikanapeet
noin 25 kpl

1 pkt (600 g) lehtitaikinalevyä
2 rkl (yrtti)suolaa
1 dl tuoreita yrttejä silputtuna            
kananmunaa voiteluun

  1. Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja hienonna tuoreet yrtit.
  2. Avaa sulanut lehtitaikinalevy taitoksistaan ja kauli noin 25 x 45 sentin kokoiseksi levyksi.
  3. Ripottele levylle suolaa sekä silputtuja yrttejä. Kauli tarvittaessa kevyesti, jotta yrtit tarttuvat taikinaan.
  4. Käännä taikinalevyn lyhyet sivut keskelle niin, että ne tulevat vastakkain. Ripottele vielä kerran taitosten päälle suolaa ja yrttisilppua pintaan sekä taita taikina kaksin kerroin niin, että muodostuu paksu kapea tanko. Laita se kylmään vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Leikkaa taitellusta taikinapötköstä terävällä veitsellä noin 0,5 cm:n paksuisia viipaleita, voitele kananmunalla molemmin puolin ja asettele kanapeet leivinpaperoidulle uunipellille.
  6. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa n. 10–15 min kauniin värisiksi. Käännä kanapeet paiston keskivaiheessa, jotta molemmat pinnat tulevat kiiltäviksi. Jäähdytä peittämättä, jotta kanapeet pysyvät rapeina.
  7. Asettele huuhdellut ja kuivatut salaatinlehdet pediksi tarjoiluastiaan tai annoksiksi neljälle salaattilautaselle.
  8. Puolita avokado kiveen asti ja kierrä puolikkaita niin että ne irtoavat toisistaan. Iske veitsi avokadon kiveen ja käännä niin, että kivi irtoaa. Siivuta avokado kuoressaan ja vedä kuori irti.
  9. Kuori omena ja siivuta se ohuiksi paloiksi. Pyöräytä sekä avokado- että omenasiivut sitruunamehussa tummumisen estämiseksi. Kuori ja siivuta porkkana aivan ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä.
  10. Asettele viipaloidut kasvis- ja hedelmäpalat salaattipedille. Ripottele päälle pähkinät ja kuivatut karpalot ja hiukan öljyä. Upota yksi yrttikanapee salaatin keskelle pupun korviksi.

Ohje on ilmestynyt Koti ja maaseutu -lehdessä 3/2016.

Jaa