Peruna-pähkinäsalaatti

Karamellisoidut pistaasipähkinät höystävät raikkaan perunasalaatin. Kuva Laura Riihelä

Peruna-pähkinäsalaatti
4 annosta

300 g kiinteää perunaa (kuorittuna)    
2 päärynää
0,5 tl suolaa        
2,5 rkl rypsiöljyä    
1 ruukku lehtipersiljaa    
        
Etikkaliemi        
0,5 dl etikkaa        
1 dl sokeria    
1,5 dl vettä    

Karamellisoidut pistaasipähkinät
100 g kuorittuja, mieluiten suolattomia pistaasipähkinöitä
1 rkl voita        
1 rkl sokeria    
2 rkl fariinisokeria    
    

  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. Anna kypsien perunoiden jäähtyä.
  2. Perunoiden kiehuessa valmista karamellisoidut pähkinät. Sulata sokerit paistinpannulla samalla sekoittaen. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon voi ja pähkinät. Pyörittele pähkinät tasaisesti ja nopeasti kuumassa sokerissa, varo että et polta seosta. Levitä pähkinät uunipellille ja kuivaa niitä 100 asteisessa uunissa noin tunti.
  3. Pese tai kuori päärynät. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi ja poista siemenkota.
  4. Kiehauta etikkaliemen ainekset laakeassa kattilassa. Lisää päärynälohkot kattilaan ja kiehauta liemi uudelleen. Jäähdytä päärynät kattilassa kannen alla.
  5. Kuutioi perunat ja hienonna lehtipersilja. Mausta perunat öljyllä, suolalla ja hienonnetulla persiljalla.
  6. Sekoita päärynät, perunat ja pähkinät keskenään salaatiksi.

    
 

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

 

Jaa