Perunanäkkäri

Rapsakassa näkkärissä on perunaa, kauraa ja pellavaa. Kuva: Laura Riihelä

Perunanäkkäri

2 uunipellillistä

250 g jauhoista perunaa (kuorittuna)                        
2 dl kaurahiutaleita                          
2 dl ruisjauhoa      
2 tl  suolaa                                           
3 rkl vehnäleseitä 
3 rkl pellavansiemenrouhetta      
2 dl vettä                
2 tl rypsiöljyä         
 

  1. Kuori perunat. Kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne perunasoseen joukkoon.
  3. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  4. Jaa taikina neljään osaan ja kauli 3 mm paksuiksi levyiksi leivinpaperin päälle. Taikina on pehmeää, joten apuna kannattaa käyttää ruisjauhoja.
  5. Paista 30–40 minuuttia 150 asteessa, kunnes näkkileipä on rapeaa ja väriltään kullanruskeaa.
  6. Tarjoile dippikastikkeiden ja vihannesten kera tai käytä koristeina ruoka-annoksissa.

 

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

  

Jaa