Perunapihvi

Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä. Kuva Laura Riihelä

Perunapihvi
6 kpl
    
500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)    
2 sipulia (200 g)    
2 valkosipulin kynttä
puoli ruukkua tuoretta timjamia            
150 g pekonia        
1 tl suolaa
1 kananmuna
80 g salaattijuustoa    
voita paistamiseen

  1. Kuori perunat ja kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
  2. Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne kevyesti pienessä määrässä voita.
  3. Lisää suola ja kananmuna perunapyreen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Murenna salaattijuusto ja lisää loput aineet massan joukkoon. Sekoita.
  5. Pyörittele massa pihveiksi ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  6. Tarjoa hampurilaisen välissä jauhelihapihvin sijaan.

 

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

 

Jaa