Perunasuupalat

Perunasta saa loihdittua herkullisia pikkupaloja kesäjuhliin

Perunasuupalat tarjoilulautasella
Kuva: Kati Laszka

Perunasuupalat

noin 15 kpl

5 keitettyä (varhais)perunaa
75 g savuporoa, kylmäsavuhärkää tai kylmäsavukirjolohta
1 tlk (120 g) smetanaa
100 g maustettua tuorejuustoa (esim. pippuri, yrtti, piparjuuri)
2 rkl silputtua persiljaa tai tilliä
persiljaa, tilliä tai muuta yrttiä koristeeksi

Silppua savuliha tai kala veitsellä hienoksi.

Vatkaa smetanaa hetki. Lisää joukkoon tuorejuusto ja muut aineet ja sekoita hyvin.

Viipaloi perunat paksuiksi viipaleiksi.

Pursota tai lusikoi seoksesta nokareita perunaviipaleille ja koristele.