Herrasväen täytetyt pikkuleivät

(n. 30 kpl)
 
200 g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,75 dl perunajauhoja
200 g paistonkestävää vadelmahilloa tai marmeladia
 
1. Vaahdota pehmyt voi ja sokeri.
2. Yhdistä jauhot ja sekoita voi-sokerivaahtoon.
3. Laita taikina hetkeksi (n. 15 minuuttia) vetäytymään jääkaappiin.
4. Kaaviloi kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä pyöreällä muotilla (halkaisija 4 - 5 cm) kakkuja.
5. Lisää noin 1 tl hilloa tai marmeladia kakun keskelle ja paina toinen kakku kanneksi. Painele reunoilta kiinni.
6. Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. 
 
Paista ensin koepikkuleipä. Jos pikkuleipä leviää, lisää taikinaan jauhoja. 
 
 
 

Jaa