Tomaattinen murukastike

 4 annosta

225 g Muru Kaurajauhista
2–3 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl rypsiöljyä
500 g tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl oreganoa
0,5 tl basilikaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja 
 
1. Paista kaurajauhis rapeaksi rypsiöljyssä noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun. 
2. Hienonna sipulit ja ruskista ne öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
3. Halkaise kirsikkatomaatit kahtia. Lisää kirsikkatomaatit muiden ainesten joukkoon ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. 
4. Lisää lopuksi joukkoon paistettu kaurajauhis ja anna hautua hetki. Tarjoile täysjyväpastan kanssa.
 

Jaa