Turvapaikanhakijat tarvitsevat apuamme

Euroopassa on käynnissä suurin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan. Levottomuudet ja sisällissodat Syyriassa, Afganistanissa, Irakissa ja Pohjois-Afrikan maissa ovat ajaneet miljoonia ihmisiä kodeistaan. Arvioidaan, että Suomeen saapuu vuonna 2015 jopa 15 000 turvapaikanhakijaa.
 
Suomalaisia on autettu vastaavassa tilanteessa vuosikymmeniä sitten. Nyt on meidän vuoromme auttaa! Monet maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistykset ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa turvapaikanhakijoiden auttamiseen. Kiitos teille aktiivisuudesta!
 
Muistattehan, että vastaanottokeskuksiin ei voi mennä omatoimisesti auttamaan, vaan vapaaehtoistyö ja muu apu koordinoidaan yleensä SPR:n, muiden järjestöjen, kuntien tai seurakuntien toimesta. Seuratkaa näiden tahojen nettisivuja ja tiedustelkaa heiltä, millaiselle avulle mahdollisesti olisi tarvetta. 
 

Näin voitte olla avuksi
 

Lahjoittakaa rahaa esim. Punaiselle Ristille, Unicefille, Suomen Pakolaisavulle, Kirkon Ulkomaanavulle tai muille järjestöille, jotka tekevät arvokasta työtä kriisialueilla sekä Suomessa turvapaikanhakijoiden kotouttamisessa.  

Lahjoittakaa aikaanne vapaaehtoisena vastaanottokeskuksissa. Esimerkiksi Punaisen Ristin vapaaehtoiset toimivat ystävänä vastaanottokeskusten asukkaille ja järjestävät heille läksypiirejä, kielikerhoja ja harrastustoimintaa. Lue lisää SPR:n vapaaehtoistoiminnasta.

Lahjoittakaa vaatteita tai tavaroita vastaanottokeskuksiin tai väliaikaistiloihin. On hyvä huomata, että vastaanottokeskusten tarpeet vaihtelevat suuresti. Työntekijöillä ei ole mahdollisuutta ottaa vastaan yksittäisiä lahjoituksia, vaan lahjoitukset pitää tehdä järjestöjen, seurakuntien tai muiden lahjoituksia koordinoivien tahojen kautta. Yksityishenkilöt voivat lahjoittaa myös esim. Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloihin. Tietoja yhteisöjen ja yritysten lahjoituksista SPR:lle löytyy täältä. Myös Facebookissa on vapaaehtoisten ryhmiä, jotka koordinoivat vaateapua vastaanottokeskuksiin ja väliaikaistiloihin.

Seuratkaa lähialueenne vastaanottokeskusten tai niihin apua koordinoivien toimijoiden ilmoittelua avun tarpeesta.  

Kertokaa, miten voisimme auttaa

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia siitä, miten Maa- ja kotitalousnaiset voisivat auttaa pakolaiskriisissä.

Haluaisimme myös kuulla, miten paikallisyhdistyksemme voisivat olla mukana maahanmuuttajien kotouttamisessa. Ideoita ja ehdotuksia voi lähettää osoitteeseen info@maajakotitalousnaiset.fi
 

Jaa