Vaellus- ja pyöräilyopintomatka Saksaan

Vaellus- ja pyöräilyopintomatka Saksaan

18.09.2017 - 22.09.2017

Matkan kohteena on Sauerland ja Rothaarsteig.

Vaellus- ja pyöräilyopintomatka Saksaan 18.-22.9.2017, Sauerland ja Rothaarsteig

Saksan Sauerland on suosittu pyöräily-, maastopyöräily- ja vaelluskohde ja se on yksi Saksan laatuluokitelluista vaellusmatkailualueista. Vaellusreittiverkosto ”Rothaarsteig” kattaa useita alueellisia reitistöjä ja yhdistää useamman kylän toisiinsa. Reittejä on kehitetty teemallisesti, rakennettu sisältöä kulttuurin näkökulmasta ja tuotteistettu monella tavalla. Tutustumme alueen kehittämiseen, markkinointiin ja itse reitteihin tekemällä vaellus-, pyöräily- ja maastopyöräilyretkiä. Matka on tarkoitettu kaikille aktiviteettimatkailun kehittämisestä kiinnostuneille ja erityisesti reitistöjä kehittäville ja niitä hyödyntäville tahoille. Opintomatkan alustava aikataulu on seuraava:

Menolento: 18.9. Helsinki – Frankfurt AY 825 klo 16.55 – 18.35
Paluulento: 22.9. Frankfurt – Helsinki AY 822 klo 11.45 – 15.10

Matkan lopullinen hinta määräytyy osanottajien määrän mukaan mutta on alustavasti noin 1200 €/hlö sisältäen matkat Helsingistä, majoituksen aamiaisella, retket ja luennot sekä englanninkielisen opastuksen. Alustava ohjelma on seuraava:
1. Maanantai -  tulo, yhteinen illallinen ja vapaamuotoista tutustumista (Huom! illallinen ei sisälly hintaan!)
2. Tiistai -  opastettu retkipyöräily, kesto noin 5 h. Iltapäivällä Saeurlandin ja Rothaarsteigin alueen matkailutoimijat kertovat reittien kehittämisestä, laatuluokitteluista (Sauerland on sertifioitu vaellusmatkailualue) sekä niiden vaikutuksesta aluetalouteen
3. Keskiviikko -  opastettu maastopyöräily retki, kesto noin 5 h, iltapäivällä monikanavainen viestintä. OutdoorActive –portaali esittäytyy sekä kansainvälisestä, alueellisesta että suomalaisesta näkökulmasta.
4. Torstai -  Opastettu vaellusretki, kesto noin 6 h. Tutustutaan reittiopasteisiin, rakenteisiin, opastauluihin ja niiden informaatiosisältöön sekä taideteoksiin, joita on reitin varrella. Outdoors Finland –reitistökoordinaatiokokous illalla. Uusimmat kuulumiset ja tulevaisuuden suunnitelmat.

Lisäksi tutustutaan majoitusyrityksiin, ohjelmapalveluihin sekä tapahtumatuotantoon em. teemoilla.

Huom! Lentopaikkojen takia tarvitsemme sitovat ilmoittautumiset jo ennen kesää: Ilmoittaudu tästä.

Lisätietoa:

Pirjo Räsänen, Lahden Ammattikorkeakoulu, pirjo.rasanen@lamk.fi, puh. 044 708 1242
Outdoors Finland ja Outdoor Active –yhteistyö sekä luonto- ja reitistökohteiden kehittäminen
 

Tapahtuman ajankohta: 18.09.2017 16:45 - 22.09.2017 15:15
Hinta: 1200 €/hlö

Jaa

Tapahtuman henkilöt

Palvelut