Kalevalan päivän juhlamenussa maistuu Suomi

Kalevalan päivän juhlamenussa maistuu Suomi

Juhlitaan yhdessä maamme makuja ja suomalaista ruokaketjua!

Helmikuun 28. päivänä vietetään Kalevalan ja suomalaisen ruokakulttuurin päivää. Juhlitaan yhdessä maamme makuja ja suomalaista ruokaketjua! Rouhea juuressalaatti, taikinakuoreen kääräistyt muikut sekä hempeät karpaloleivokset tuovat suomalaisen ruokakulttuurin kielelle.

Juureksista, järvikalasta ja marjoista koottu menu juhlii vastuullisia ruokavalintoja. Juuresten ja marjojen viehättävät värit kaunistavat kattauksen. Aistien lisäksi ne hellivät terveyttä.

- Talvisaikaan parasta suomalaista sesonkiruokaa syntyy juuresten lisäksi sipulista ja kaaleista. Ne ovat myös edullisia, täydentää Kainuun maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Marika Köngäs.  

Myös pakastemarjat tuovat lautaselle lisää väriä, makua ja vitamiineja.

Ostoskoriin lisää työpaikkoja

Kotimaiset valinnat tekevät hyvää kotimaiselle ruokaketjulle. Kulutusvalinnoilla vaikutetaan työllisyyteen.

On laskettu, että jos jokainen käyttäisi kuukausittain 10 euroa enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, Suomeen syntyisi vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa.

Kotimainen ruoka on myös muilta osin vastuullinen valinta. Meidän maanviljelijöillämme on sosiaaliturva, työterveyshuolto ja eläke kuten muillakin suomalaisilla. Eläinten ja ympäristön hyvinvointi ovat kotimaisen elintarviketuotannon arvoja.

- Mitä lähempänä sinua porkkana on maasta nostettu, sitä vähemmän se on tarvinnut kuljetuskilometrejä. Lisäksi kotimainen ruoka on turvallista ja ennen kaikkea maukasta, Marika muistuttaa.

 

Lisätietoja

Elintarvikeasiantuntija
Marika Köngäs
puh. 040 585 5296
marika.kongas@maajakotitalousnaiset.fi

 

Aihe liittyy myös näihin

Jaa