Raparperi on alkukesän upea herkku

Herkkumuffinit täytetään raparperilla tai marjoilla. Kuva Laura Riihelä.

Raparperi on alkukesän upea herkku

Hennot varret tuovat mukanaan suuren ilon: kesä on pian täällä!

Kuin yllättäen keväisestä maasta ponnistavat punertavat raparperin varret. Hennot varret tuovat mukanaan suuren ilon: kesä on pian täällä!  

– Jo sormenpaksuisia raparperin varsia voi käyttää kokkailuun. Varret ovat parhaimmillaan, kun ne ovat napakoita, meheviä ja hienosyisiä, kertoo ruoka-asiantuntija Leena Ylikännö Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisista.

Hyvin happamena raparperi tuo hienon vivahteen makeisiin jälkiruokiin, leivonnaisiin, hillokkeisiin ja mehuihin – mutta myös suolaisiin ruokiin. Raparperia voi siis käyttää hyvin monipuolisesti.

– Kirpakkaa makua voi pehmentää hunajalla, siirapilla tai sokerilla. Raparperin maku puolestaan korostuu inkivääristä, kanelista, kardemummasta tai tähtianiksesta, Leena vinkkaa.  

MUISTA

  • Säilytä raparperin varret kylmässä + 2–5 asteessa.
  • Käytä varret muutamassa päivässä
  • Pakasta ylimääräiset parin sentin viipaleissa tai soseeksi keitettynä. Lisää halutessasi sokeria.
  • Syö raparperin kanssa aina jotain maitotuotetta, sillä raparperin oksaalihapot sitovat kalsiumia elimistöstä.  

Lisätietoja

Ruoka-asiantuntija
Leena Ylikännö
Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset
0400 637 591
leena.ylikanno@maajakotitalousnaiset.fi
 

Aihe liittyy myös näihin

Jaa