Hyvän mielen viesti Länsi-Suomessa 2014-2016

Hyvän mielen viesti luo verkostoa uuden Länsi-Suomen alueella, hyvän mielen tapahtumien yhteydessä. Hyvän mielen tapahtuma voi olla yhdistysten välinen mukava tapaaminen tai muu yhteydenpito. Tapaamisen voi järjestää metsäisen teeman merkeissä (katso vinkit Metsästä voimaa -kampanjan vihkosesta). Kokoontua voi myös vaikkapa kahvin ääreen vaihtamaan kuulumisia ja yhdistysten hyväksi kokemia toimintatapoja.

Tapahtumia järjestetään vuorotellen Satakunnan ja Varsinais-Suomen välillä joka kuukausi. Tapahtumissa ovat mukana aina kaksi tämän vihkon yhteystietolistassa allekkain olevaa ”yhdistysryhmää” (esim. 1. ryhmä vie viestin 2. ryhmälle ja 2. ryhmä vie ryhmän 3. ryhmälle jne.).

Viestissä kerätään samalla metsän antimia sisältäviä piirakkareseptejä. Yhdistysryhmä, josta viesti lähtee, valitsee keskenään yhden tai useamman piirakkareseptin ja leipoo halutessaan piirakan seuraavalle yhdistysryhmälle. Piirakan tai piirakoiden resepti kirjataan tähän viestivihkoseen hyvän mielen viestin kera.

Hyvän mielen viesti kiertää kaksi vuotta yhdistysten välillä. Piirakkareseptejä julkaistaan Satoa -lehdessä ja resepteistä kootaan reseptivihkonen. Tavoitteena on kesäkuussa 2016 saada viesti takaisin piirikeskukseen ja koostaa yhdistysten viestiin keräämistä piirakkaohjeista vihkonen yhdistysten käyttöön.

Toimintasuunnitelma:

1.  Yhdistysryhmän yhteyshenkilö ottaa yhteyttä oman ryhmänsä muihin yhteyshenkilöihin (katso yhteystietolista). Ryhmät voivat kokoontua jo etukäteen suunnittelemaan omaa yhteistä tapaamista ja metsän antimia sisältäviä piirakkareseptejä.
2.  Yhdistysryhmä ottaa yhteyttä seuraavan listalla olevan yhdistysryhmän yhteyshenkilöihin ja ryhtyy suunnittelemaan yhteistä tapahtumaa tai yhteydenottoa.
3.  Kuukauden sisään yhdistysryhmä vastaanottaa ja luovuttaa Hyvän mielen viestivihon eteenpäin seuraavalle yhdistysryhmälle. Aikataulu näkyy yhteystietolistassa.
4.  Viestivihko palautuu kesäkuussa 2016 Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukseen. Vihkoseen saa mielellään liittää tapaamiseen liittyviä kuvia ja lehtijuttuja. Tapaamisista voi kertoa myös Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Facebook-sivuilla vinkiksi muillekin.

Kiertojärjestys

Kiertojärjestystä on päivitetty maaliskuussa 2015: Katso tästä päivitetty Hyvän mielen viestin kiertojärjestys.

Lisätietoja hyvän mielen viestistä saatte Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksesta:

Mari Mäenpää, p. 050 603 69, mari.maenpaa@maajakotitalousnaiset.fi

 

Jaa