Jäsenkirje

Järjestötoimintaan liittyen loppusyksyn ohjelmassamme on vielä edustajakokous 7.11., järjestöväen juhla 16.11. ja vielä yksi jäsentiedote joulukuussa. Järjestöväen juhlamatkalle on tulossa mukaan 47 naista ja alueeltamme on juhlaan osallistumassa useita omatoimisesti. Hienoa, että Länsi-Suomesta on lähdössä juhlimaan Maa- ja kotitalousnaisten 80-vuotista taivalta näin iso joukko!

EDUSTAJAKOKOUS 7.11.2013
Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten EDUSTAJAKOKOUS pidetään torstaina 7.11.2013 klo 17.00 alkaen. Kokous pidetään Säkylässä Lännen tehtaiden tiloissa (Maakunnantie 4, 27801 Säkylä). Kokouksen puhujavieraana on Maa- ja kotitalousnaisten keskuksen uusi toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Virallisten edustajien lisäksi myös muut jäsenet ovat kokoukseen tervetulleita. Valtakirjat tulee toimittaa piirikeskukseen viimeistään 31.10. (Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, Artturinkatu 2, 20200 Turku). Tarjoilujen vuoksi ilmoittautumiset viimeistään 30.10. (p. 020 747 2550 tai info.lansi@proagria.fi) HUOM! Kokoukseen tulee ilmoittaa viralliset kokousedustajat kirjallisesti joko valmiilla lomakkeella tai yhdistyksen kokouksen pöytäkirjanotteella.

LÄNSI-SUOMEN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN TOIMINTASUUNITELMA 2014
Ensi vuoden toiminnassamme otamme huomioon Metsästä voimaa–teeman kaikessa toiminnas-samme. Järjestämme mm. hyvinvointiretkiä metsään, pidämme kursseja metsäruuan valmistuk-sesta ja luennoimme metsän monimuotoisuudesta. Aikaisempien vuosien tapaan järjestämme Hyvinvointipäivät maaliskuussa ja olemme mukana järjestämässä Hengellisiä päiviä huhtikuun alussa. Myös puutarha- ym retkiä organisoimme edellisten vuosien tapaan. Ruokakursseja pidämme monipuolisesti ja jaamme tietoa uusista ravitsemussuosituksista. Jonkin verran toteutamme vielä valtakunnallisia kampanjoita, joiden kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret. Järjestöpuolella koulutamme yhdistyksiä ja tehostamme viestintää.
Alla on tiedoksi ensi vuoden tapahtumien ajankohtia. Laitathan päivämäärät jo kalenteriisi!
- Perinteiset Hyvinvointipäivät järjestetään torstaina 6.3.2014. Viime vuonna paikalla oli yli 200 henkilöä. Paikka on vielä avoin.
- Hengelliset päivät 3.4.2014. Huittisten kappeliseurakunta, Vampula. Järjestäjät: Vampu-lan Maatalousnaiset ja seurakunta.
- Kartano- ja kulttuuriretki Viroon ke 21. – su 25.5.2014
- Koristele ja kuorruta – retki 18.2.2014
- Tulossa: Opintomatka Pohjois-Italiaan 6.- 12.4.2014

RUOKAKURSSEJA SYKSYLLE JA ALKUKEVÄÄLLE
Ruokalahjat: Anna joululahjaksi tai tuliaiseksi herkullisia itse tehtyjä leivonnaisia, karkkeja, konvehteja ja säilykkeitä, joissa pakkaus on puoli ruokaa.
Koristellaan ja kuorrutellaan: Kurssilla loihditaan leivonnaisia; kakkuja, muffineja, piiraita, torttuja.
Kahvi maistuu ja maustaa: Ruoanlaitossa ja leivonnassa makuaineena kahvi.
Kruunaa kastikkeilla: Huolella tehty ja maustettu kastike viimeistelee ruuan. Kurssiin voi yhdistää myös tuorepastakurssin.
Salaattikurssi: Tee ruokaisat uudet ja perinteiset salaatit osaksi arki- ja juhlaruokaa.
Sushikurssi: Sushin valmistus kotona ei ole hankalaa, se on hauskaa käsityötä! Kurssilla pääsee harjoittelemaan sushin teon alkeita ja testaamaan riisin ja kalan täydellistä liittoa.
Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Anna Kari, Satakunta p. 050 555 8440
Mari Mäenpää, Varsinais-Suomi p. 050 603 69
Henna Kyyrä, Varsinais-Suomi p. 043 828 0583
Hinnat: Hinta jäsenyhdistyksille 135 €(+ 48 € kiinteä matkakorvaus) + alv 24 % = 226,90 €
Hinta muille ryhmille 450 € (+ 48 € kiinteä matkakorvaus) + alv 24 % = 617,50€

PIPARITALOTEHDAS TO 28.11.2013 KLO 17–19 (Turku)

RETKI ELMA 2013 -MESSUILLE la 23.11.2013

KORISTELE JA KUORRUTA – KAKKUKURSSI VAATIVAANKIN MAKUUN

KAKUN LEIPOJAN ELÄMYSRETKI 18.2.2014

VAIKUTTAVAT NAISET – HANKE (Salon seutu)
Olemme saaneet Leader-rahoituksen Salon alueella toteutettavalle hankkeelle nimeltä Vaikuttavat Naiset. Hankkeella parannetaan maaseudun naisten esiintymis-, yhteistyö- ja vaikuttamisvalmiuksia sekä markkinointiosaamista järjestämällä koulutusta. Lisäksi kannustetaan ja koulutetaan naisia maa- ja metsätaloudessa käytettävien koneiden käytössä sekä annetaan perusopetusta mm. valjaskorjauksessa. Etsimme myös henkilöitä, jotka olisivat halukkaita toimimaan ns. emäntamentoreina ja tukemaan muita maaseudun naisia arjessa. Lisäksi jaetaan tietoa yhdistystoiminnan kehittämiseen sekä hanketoimintaan liittyen. Teemme hankkeessa yhteistyötä mm. MTK:n naismetsänomistajien ja Varsinais-Suomen Kylät ry:n kanssa. Tulemme laittamaan Salon seudun yhdistyksille kyselyn koulutustoiveista ja innokkuudesta lähteä mukaan, mutta jos hankkeen sisältö herätti kiinnostusta jo nyt, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä!
Yhteyshenkilöt: Mia Puotunen, p. 043 825 1221 tai mia.puotunen@maajakotitalousnaiset.fi tai Henna Kyyrä, p. 043 825 0583, henna.kyyra@maajakotitalousnaiset.fi

LOPUKSI
Muistattehan toimittaa meille ensi vuoden toimintasuunnitelmanne sekä mahdollisesti muuttu-neet luottamushenkilö- sekä yhteystiedot!
Meillä on myynnissä järjestötuotteita, kuten juhlavuoden valkoisia T-paitoja pieni erä, juhlavuoden huiveja, villahuopia, oransseja taskuhuiveja ja Tupa pannunalusia sekä Aarikan Pihla-kaulakoruja.
Ottakaa yhteyttä, niin tulemme mukaan kokouksiinne kertomaan ajankohtaisista asioista tai kuun-telemaan toiveitanne piirikeskuksen toimintaan liittyen.
Maa- ja kotitalousnaisten uudet valtakunnalliset nettisivut avautuvat ensi viikolla. Kannattaa käydä tutustumassa!

Syysterveisin
Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen väki

Jaa