Lahjoita maitolasillinen tansanialaiskoululaiselle

Monen tansanialaisen lapsen koulupäivä lähtee käyntiin ilman aamupalaa tai pelkällä teellä, kouluruokailua ei ole. Lahjoita pienelle koululaiselle maitolasillinen, joka edistää oppimista, keskittymiskykyä ja vireyttä tunnilla. Jo pienelläkin summalla autat - 2 eurolla 20 lasta saa annoksen maitoa ja 10 eurolla 100 lasta.

Lahjoituksen voi antaa tilille
OKOYFIHH FI34 5541 2820 0154 03
saaja: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, viesti: Maitokummi

Varoja kerätään tansanialaisen koulumaito-ohjelman tukemiseen

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen Maitokummi-kampanjalla kerätään varoja tansanialaisen koulumaito-ohjelman tukemiseen. Koulumaito-ohjelmassa kahdeksan Kilimanjaron koulua ja yli 2 100 oppilasta saavat maitoa kaksi kertaa viikossa. Jo pienelläkin summalla lapset saavat ravitsevan annoksen maitoa.

Kilimanjaron kylässä toimiva Kalalin naisten meijeriosuuskunta pussittaa paikallisen maidon ja toimittaa perille kouluihin.

Nälkäisenä ei jaksa oppia

Monen tansanialaisen pikkukoululaisen 9-tuntinen koulupäivä lähtee liikkeelle pelkän teen voimin tai ilman mitään ruokaa. Maitoa koululaisille toimittava koulumaito-ohjelma lanseerattiin Tansaniassa toissa vuonna.

Nkorayan koulun rehtori Ombeni Tarimo kertoo, että koululaisten oppimistulokset ja vireys paranivat huomattavasti viikoittaisen koulumaitoannoksen ansiosta.

Enää Kalali ei saa valtion tukea koulumaitoon. Siitä huolimatta se pyrkii toimittamaan maitoa koululaisille.

- Kilimanjaron naiset haluavat kouluttaa lapsiaan, ja niinpä he näkevät tärkeänä, että kaikki kylän lapset saisivat koulumaitoa. Muuta kouluruokailua kun ei ole tarjolla, kertoo alueella vieraillut Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Minna Komulainen.

Rahankeräyslupa 2020/2013/456 Poliisihallituksen Arpajaishallinto
Keräyksen toimeenpanoaika: 30.4.2013 - 27.2.2015
Keräyksen toimeenpanoalue: koko Suomen alue Ahvenanmaata lukuun ottamatta

Lisätietoja
Helena Velin, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, 040 527 1579
Minna Komulainen, Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus, 044 550 0862
etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi

Jaa