Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten kesän jäsenkirje

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten jäsenkirje 26.6.2015

Kesäinen tervehdys!

Kevät ja kesä ovat menneet pääosin vesisateessa nauttien pienistä auringonpilkahduksista. Kesän lämpöä odotellessa on hyvä seisahtua tarkastelemaan tulevan syyskauden aktiivista toimintaa.

Tervetuloa mukaan retkille ja tapahtumiin!

Lisätietoa tapahtumista löytyy tapahtumakalenteristamme.

Ilmoittautumiset retkille ja tapahtumiin: ProAgria Länsi- Suomi/ Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, vaihde p. 020 747 2550 tai info.lansi@proagria.fi (Vaihde on suljettu 13.–31.7.)

Rannikon idylliset kaupungit Hanko ja Tammisaari ti 18.8.          

Lähde mukaan koko päivän retkelle Suomen eteläisimpään kaupunkiin Hankoon. Linja-auto lähtee retkelle Huittista. Hinta 98 € (sis. matka, aamu- ja iltapala, lounas, päiväkahvi, pääsymaksut ja paikallisoppaan palvelut kohteissa ja alv 24 %). Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu: Hanko ja Tammisaari

Retki Herkkujen Suomeen Helsinkiin pe 21.8.

Tervetuloa mukaan katsastamaan Suomen suurinta lähiruokatoria ja aistimaan superruokaa pohjolasta. Lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi ja kotimaisten oluiden Syystober -tapahtumakokonaisuus järjestetään Helsingissä jo viidettä kertaa. Retkelle lähdetään Turusta. Hinta 30 € (sisältää bussimatkan, infopaketin Superruoasta, aamu- ja iltapäiväkahvin, sekä alv 24 %) Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu: Retki Herkkujen Suomeen

Sadonkorjuujuhla ke 2.9.

Tervetuloa viettämään sadonkorjuun juhlaa Varsinais-Suomeen Kavalton tilalle Kaarinan Piikkiölahdelle. Leppoisaa iltapäivää vietetään luontoteemalla luonnon helmassa. Hinta 55 € (sisältää ohjelman, illallinen, sauna, alv 24 %), Tiedustele yhteiskuljetusta Satakunnasta (Pori-Huittinen). Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu: Sadonkorjuujuhla

Hyvän mielen viesti liikkuu, sadonkorjuujuhlassa väliaikatietoa!

Edustajakokous to 5.11.

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten edustajakokous järjestetään iltatilaisuutena klo 18-21. Ilmoittautuminen ja kahvi klo 17.30. Ilmaristen Matkailutila, Ilmarinen, Lieto. Lisätietoja lähetämme syksyn ensimmäisessä jäsenkirjeessä.

Nyt on aika ehdottaa Vuoden Maa- ja kotitalousnaista!

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen hallitus valitsee ehdotusten pohjalta piirikeskuksen / maakunnan vuoden maa- ja kotitalousnaisen 2015, jotka palkitaan Sadonkorjuujuhlassa 2.9.

Vuoden Maa- ja kotitalousnaisen valinnan kriteerejä ovat:
- edistää alueellaan Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa
- toimii alueellaan aktiivisesti Maa- ja kotitalousnaisten hyväksi
- innostaa ja kannustaa muita naisia toimintaan mukaan

Ehdotuksia vuoden Maa- ja kotitalousnaiseksi voivat tehdä yhdistykset sekä yksityiset henkilöt.

Ehdotus palautetaan 14.8. mennessä:

Täyttämällä lomake nettisivuilla: Täytä lomake

tai

lähettämällä täytettynä nettisivuilta löytyvät lomake:

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus

Artturinkatu 2, 20200 Turku

tai sähköpostilla mari.maenpaa@maajakotitalousnaiset.fi

Osallistukaa Vuoden Maisemateko -kilpailuun

Vuoden maisemateko -kilpailuun voi osallistua elokuun loppuun asti. Ilmianna oma tai tuttusi hyvä maisemateko. Maisemateko voi olla näkymien aukaisemista, raivaamista, rakennusten tai rakennelmien kunnostamista, rantojen hoitoa ja vieraslajien poisto jne. Alueellinen maisemateko valitaan syyskuussa ja valtakunnallinen lokakuussa. NYT KATSE MAISEMAAN!

Tutustu kilpailuohjeisiin: Kilpailuohjeet

Vuoden Maisemateko -kilpailun voittajat Satakunnasta ja Varsinais-Suomesta julkistetaan ja palkitaan Sadonkorjuuillassa 2.9., jonka jälkeen ne osallistuvat valtakunnalliseen kilpailuun.

Miljoona litraa metsämarjoja

Miljoona litraa metsä-marjoja -kilpailun tarkoituksena on innostaa marjametsään nauttimaan Suomen upeista luonnonmarjoista. Marjastuksesta kilpaillaan 1.7.–30.9.2015. Kilpailuun voi osallistua 5–30 hengen joukkueella tai yksin. Parhaat palkitaan!

Merkitkää ylös kilpailuaikana keräämänne marjat. Marjat mitataan litroissa. Voitte käyttää kampanjakortteja joita voit kysyä piirikeskuksesta tai tulostaa taulukon täältä.

Metsämarjoiksi luetaan mustikka, villivadelma, ahomansikka, juolukka, puolukka, hilla, karpalo, variksenmarja, tyrni ja pihlaja.

Toimintaohje:

  1. Kootkaa 5–30 hengen porukka esimerkiksi yhdistyksen väestä. Kisaan voi osallistua myös yksin.
  2. Kilpailuaika on 1.7.–30.9.2015.
  3. Merkatkaa ylös keräämänne metsämarjat tähän taulukkoon. Marjat mitataan litroissa.
  4. Ilmoittakaa keräämänne marjat tällä nettilomakkeella tai postitse Maa- ja kotitalousnaisten Keskukseen viimeistään 15.10.
  5. Parhaat palkitaan ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja
  6. Osallistu kampanjaan myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #miljoonalitraa

Kilpailun yhteistyökumppaneina ovat Suomen Sokeri ja Plastex. #miljoonalitraa

Ilmoittakaa joukkueenne jäsenet sekä keräämänne marjalitrat 15.10.2015 mennessä tällä nettilomakkeella. Ryhmän tuloksen yhteystietoineen voi myös postittaa Maa- ja kotitalousnaisten Keskukseen PL 251, 01301 Vantaa.

Joukkueen marjasaaliit lasketaan keskiarvoina joukkueen jäsentä kohden (joukkueen yhteenlaskettu marjasaalis jaettuna osallistujamäärällä). Voittajajoukkue on se, joka on kerännyt keskiarvoltaan eniten marjoja joukkueen jäsentä kohden. Yksilökisan voittaa se, joka kerää litroissa eniten marjoja.

Kysy syksyksi mukavia kursseja tai luentoja ajankohtaisista aiheista!

  • Syksyiset sienikurssit - ja retket
  • Maan mainiot marjat
  • Rehtiä riistaruokaa
  • Ruokaa tulistellen - koe elävän tulen elämys

Meiltä myös sienipoimijakoulutukset ja hygieniaosaamistestaukset.

Aurinkoista kesää!

Toivottavat:

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset

Mari, Leena, Henna, Anna, Katri ja Sanna

Lomailemme heinäkuussa, meidät tavoittaa jälleen elokuussa (yht. tiedot alla).

Jaa