Neuvo 2020 käynnistyy – maisema- ja luontokohteiden kartoitus osa palvelua

Maatilojen neuvontajärjestelmä, Neuvo 2020, on avautunut osana Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa kaikkien viljelijöiden käyttöön 30.3.2015.

Maa- ja kotitalousnaisten / ProAgrian maisema-asiantuntijat tarjoavat maisema- ja luontokohteiden kartoitusta yhtenä Neuvo 2020 -palveluna.

Lisäksi Neuvo 2020 -palveluja on tarjolla ympäristöasioihin, tuotantoeläinten hyvinvointiin, tuotantoeläinten terveydenhuoltosuunnitelmiin, integroituun kasvinsuojeluun, kasvintuotantotilojen elintarvike- ja rehuhygieniaan, energian käytön tehostamiseen ja uusiutuvan energian käyttöön sekä luonnonmukaiseen kasvin- ja kotieläintuotantoon.

Palveluja tarjoavat asiantuntijat ovat Maaseutuviraston kouluttamia ja hyväksymiä.

Helppo ja vaivaton palvelu

Neuvonta on maksutonta viljelijälle, vain alvin osuus laskutetaan. Viljelijällä on mahdollisuus käyttää asiantuntijapalveluja 3 500 eurolla ohjelmakauden aikana, vuosina 2015–2020. Kaikki palvelun tuottajat käyttävät samaa maksuperustetta ja ohjeita palvelujen hinnoittelussa ja toteutuksessa.

Palvelujen käyttöön ottaminen on tehty mahdollisimman helpoksi viljelijälle eli siitä ei aiheudu lisätyötä.

Palvelusta sopimisen jälkeen asiantuntijamme hoitavat kaiken neuvontapalvelun käyttöön liittyvän paperityön hallinnon kanssa. Asiakkaan tarvitsee vain kuitata palvelu vastaanotetuksi allekirjoittamalla lomake palvelun teon yhteydessä.

Ota yhteyttä, jutellaan lisää!

Neuvo 2020 -palvelun voi tilata helposti jättämällä yhteydenottopyynnön ProAgrian nettisivujen kautta tai ottamalla yhteyttä suoraan oman alueen ProAgrian / Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukseen.

ProAgrian Neuvo -palvelujen tekijät löytyvät ProAgrian nettisivuilta ja myös Maaseutuviraston ylläpitämästä neuvojarekisteristä.  

ProAgrian / Maa- ja kotitalousnaisten asiantuntijat vastaavat Neuvo 2020 -palveluun liittyviin kysymyksiin henkilökohtaisesti tai nettisivuilla. Kysymyksiä Neuvo-palveluista voi jättää osoitteessa: www.proagria.fi/kysyneuvosta.

Lue lisää ProAgrian Neuvo 2020 -sivuilta.

Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntijat löydät täältä.
 

Jaa

Artikkelit