Palkitsemisia ja valintoja edustajakokouksessa

Vuoden maisemateko Waskio-Seuralle

Vuoden maisemateko -tunnustus myönnetään ansiokkaasta työstä suomalaisen maiseman hyväksi. Varsinais-Suomen vuoden maisemateoksi valittiin Waskio-Seuran Vaskion koulun lähialueen risteyksen maiseman avaaminen liikenneturvallisuuden lisäämiseksi. Maisematyön edistämiseen osallistuivat Waskio-Seuran alullepanemana 15 kyläläistä, Vaskion koululaiset sekä Salon kaupunki. Talkoo-tempaus toi yhteen kyläläisiä ja koululaisia.

- Maiseman avautuminen avasi myös silmiä näkemään ja huomaamaan yhteistyön voiman, kertoo Waskio-Seura ry, puheenjohtaja Marjaana Mänkäri.
- Tässä teossa yhdistyvät hienosti sekä maiseman avaaminen että turvallisuus, kuvailee Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten maisemasuunnittelija Katri Salminen.
- Lapset ovat olleen osaltaan mukana talkoissa, mikä opettaa talkootyöhön ja yhteishenkeen, jatkaa Salminen.
Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten hallitus painotti maisemateon valinnassa yhdessä tekemistä ja hienoa talkootyötä. ProAgria Farman säätiö tuki yhdistyksen palkitsemista.

Vuoden maisemateko-kilpailun kunniamaininta Liedon Yliskulman maa- ja kotitalousnaisille sekä Risto Syväselle

Liedon Yliskulman maa- ja kotitalousnaiset toteuttivat 10-tielle näkyvän urheilukentälle tilataideteoksen maaseudun elävöittämiseksi. Paikallinen taiteilija Silja Selonen suunnitteli tenniskentän verkkoon perhosteoksen valkoisesta muovinauhasta, jonka lahjoitti Liedon POP Pankki.
- Hieno ja innovatiivinen idea, joka tuo hyvää näkyvyyttä kylälle, kommentoi Katri Salminen.
 
Risto Syvänen on hoitanut omatoimisesti Teijon kirkonmäen piha-aluetta.
- Syvänen on tehnyt pyyteetöntä maisematyötä suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti merkittävällä paikalla sijaitsevan kirkon ympäristössä,  kuvailee Katri Salminen.

Vuoden maa- ja kotitalousnaiset ovat Aila Eskola ja Sirkku Mäkilä

Vuoden Maa- ja kotitalousnainen 2016 edistää kilpailusääntöjen mukaan alueellaan Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa, toimii aktiivisesti järjestön hyväksi ja innostaa muita naisia toimintaan mukaan. Satakunnan Vuoden maa- ja kotitalousnaiseksi valittiin Satakunnasta Aila Eskola Harjavallasta.  Varsinais-Suomen maa- ja kotitalousnaiseksi valittiin Sirkku Mäkinen Loimaalta.

Hallitukseen uusia jäseniä

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten hallitukseen valittiin erovuoroisten  (Anu Hakala, Huittinen, Mari Portaala, Marttila) tilalle valittiin Päivi Mahlamäki Huittisista ja Sanna Mäki Salosta.

Sanna Mäki (vas.) ja Päivi Mahlamäki (Huittinen)

Jaa