Ruuan aakkosia lapsille

Kun lapset oppivat, taitoja siirtyy koko perheelle. Maa- ja kotitalousnaiset tekevät aktiivista neuvontatyötä lasten parissa. Tavoitteena on, että lapset osaavat syödä monipuolisesti ja terveellisesti ja että lapset ymmärtävät ruuan ja ruuan tuotannon merkityksen.

Lapset oppivat parhaiten kun saavat itse osallistua, tehdä ja tutkia. Hevi-etsivä ja kasvisaarteen arvoitus -tilaisuuksissa katsellaan, haistellaan, tunnustellaan, kuunnellaan ja maistellaan erilaisia vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja. Eri aisteja hyödyntämällä kannustetaan lapsia tutustumaan kasviksiin monipuolisesti ja rohkaistaan syömään niitä enemmän.

Viljoihin tutustutuaan Viljan tie -tapahtumissa. Tehtäväradalla opetellaan, mistä ruoka tulee ja miten koostetaan terveellinen, monipuolinen ruokavalio. Lisäksi tutustutaan hyviin kuidun lähteisiin, kannustetaan popsimaan niitä reilusti ja välttämään liiallista sokerin saantia.

Älä ruoki hukkaa – Biojäte paastolle -tilaisuuksissa koululaiset pääsevät pohtimaan, miksi ruokaa heitetään roskiin ja mitä siitä seuraa sekä keksimään keinoja ruokahävikin vähentämiseksi. Lapset esimerkiksi laskevat kuinka paljon rahaa säästyy, kun ei unohda nostaa välipala-aineksia takaisin jääkaappiin.

Jaa