Värssyjen voimalla

Omien avaimien tutkimus- ja kirjoitustyö etenee jo vauhdilla. Ensi lauantaina järjestetään Tampereella juhlamme ohessa ensimmäinen työpaja, jossa vaihdamme tietoja järjestöveteraanien kanssa. Jo nyt on sähköpostiin ja arkistoon kertynyt tasaiseen tahtiin yhdistysten historiikkeja, hilpeitä retki- ja tapahtumakuvauksia, vanhoja valokuvia sekä listoja siitä, mitä eri yhdistysten arkistoista löytyy. Virallista aineistoa on tallella myös Maa- ja kotitalousnaisten keskuksessa Tikkurilassa, mutta epävirallista aineistoa sinne on kertynyt niukasti. Kuitenkin juuri se - yhdistysten ja niiden jäsenten oma aineisto - olisi kirjan elävyyden kannalta tärkeää ja kertoisi niistä asioista, joihin koko järjestötyö perustuu: maaseudun naisten luomisvoimasta ja yhdessä tekemisen ilosta.

Niinpä nyt tässä ensimmäisessä blogikirjoituksessani vetoan teihin, rakkaat naiset, riimien puolesta! Yllä oleva värssykutsu postitettiin 34 vuotta sitten tammikuussa 1980 kotipitäjässäni Mäntsälässä jokaiselle Maa- ja kotitalousnaisten osastolle. Värssyjen voimalla kokoon saatiinkin komea joukko, joka täytteli yhdessä piirikeskuksen neuvojan iki-ihanan Hjelmin Pirkon johdolla nuo hankalilta tuntuvat lomakkeet ja pääsi sitten suunnittelemaan tulevaa kahvikuppien ääressä.

Värssyillä onniteltiin myös toimi- ja luottamushenkilöitä ja riimitellen kerrottiin niin menneestä toimintavuodesta kuin riemukkaimmista retkistä tai tapahtumista. Jokaisessa kylässä ja jokaisessa sukupolvessa on taatusti teidänkin yhdistyksessänne ollut joku, jonka tehtävänä on ollut vääntää värssyjä niin onnitteluadresseihin kuin kurssi-ilmoituksiin. Sukeltakaapa siis nyt piironginlaatikoihinne ja selatkaa vanhoja leikekirjoja! Jos löydätte värssyjä tai vaikkapa kotitekoisia piirroksia, jotka liittyvät Maa- ja kotitalousnaisiin, ottakaa niistä kopio tai kuvatkaa ne kännykällä ja laittakaa sähköpostilla tulemaan. Virkeinä siis vuottelemme, onnekkaina oottelemme rivakoita riimilöitä, pirtehiä piirroksia!

Sähköpostiosoitteeni on kirsti.manninen (at) dlc.fi.

Jaa

Facebook Comments Box