Kesällä on aikaa helliä itseään

Kesällä on aikaa helliä itseään

Lämpiminä suvipäivinä ehtii hemmotella itseään: nauttia satokauden tuoreista makupaloista ja leppoisasta hyötyliikunnasta.

Kiire ja arkinen aherrus tuntuvat olevan monilla suurin syy siihen, ettei liikuta tai syödä terveellisesti. Kesällä elämän rytmi muuttuu leppoisammaksi. Lämpiminä suvipäivinä ehtii hemmotella itseään: nauttia satokauden tuoreista makupaloista ja leppoisasta hyötyliikunnasta.

–    Kesän keveitä herkkuja, tuoreita marjoja, raikkaita kasviksia ja vasta pyydettyä kalaa on nyt helposti saatavissa toreilla ja kaupoissa. Ruokavalion kevennys tapahtuu melkein kuin itsestään, kertoo Kainuun maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Marika Köngäs.

Hyvää kesäliikuntaa on esimerkiksi metsämarjojen poimiminen.

–    Mukaan kannattaa pyytää ystävä tai parikin, ja kuulumiset tulee samalla päivitettyä vierekkäisillä mättäillä pyllistellessä, Marika toteaa.

Mukavan reippailun lisäksi saaliina on herkullisia metsämarjoja, joista saa loihdittua esimerkiksi raikkaita jälkiruokia ja näyttävän tarjottavan kahvipöytään.

Marjoja voi sujauttaa myös salaatteihin ja suolaisiin ruokiin. Kokeilla voi esimerkiksi marjoilla maustettua juustoleipäsalaattia tai puolukoita ja karpaloita lihapullissa.
 

Lisätietoja

Elintarvikeasiantuntija
Marika Köngäs
puh. 040 585 5296
marika.kongas@maajakotitalousnaiset.fi

 

 

 

Aihe liittyy myös näihin

Jaa