Hernekeitto uunissa

Keitot

Hernekeitto valmistuu helposti myös uunissa

Hernekeittoa padassa

Hernekeitto

500 g herneitä
2 l vettä
400 g maustamattomia possusuikaleita (osa lihasta kannattaa korvata pieniksi kuutioiksi leikatulla possun savukyljellä)
1–2 sipulia
2 tl suolaa
10 maustepippuria
meiramia

Huuhdo herneet. Pane ne, hienonnettu sipuli ja pippurit uunipataan tai teräskattilaan. Leikkaa halutessasi possunlihasuikaleet pienemmiksi kuutioiksi. Lisää ne pataan.

Ripottele lihojen päälle suola. Mittaa vesi ja kaada sitä pataan sen verran, että lihat jäävät vesipinnan yläpuolelle. Nosta pata uuniin reiluun 225 asteeseen ja anna olla uunissa ilman kantta kunnes lihat saavat vähän väriä.

Lisää loppu vesi keitettynä ja mahdolliset savukylkikuutiot. Sekoita, laita sitten kansi päälle ja anna hautua uunissa pari-kolme tuntia 180 asteessa.

Tarkista suolan määrä ja mausta soppa meiramilla.

Tarjoa sinapin ja halutessasi sipulikuutioiden kanssa.

VINKKI! Isossa astiassa valmistat kerralla 1,5–2 kertaisen määrän keittoa.