Kalaeväät

Muna ja savukala maistuvat ruisleivän kanssa

Rukiiset eväsleivät

Kalaeväät

8–9 kpl

Täyte
4 keitettyä munaa
200 g perattua savukirjolohta
1 maustekurkku
100 g ruohosipulituorejuustoa
0,5 dl kevytmajoneesia
0,25 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
1–2 rkl sitruunamehua
(0,5 tl sitruunapippuria, jos suolaa ei ole tarpeeksi)

Väliin salaattia ja kurkkua tai tomaattia

Leipä
8–9 halkaistua ruisleipää


Kuori ja hienonna munat.

Hienonna savukala ja leikkaa maustekurkku aivan pieniksi kuutioiksi.

Sekoita täytteen ainekset

Levitä täytettä kummallekin leivän puoliskolle. Laita leivän alapuoliskolle salaattia ja kurkkua tai tomaattia. Aseta leivän kansipuoli päälle.