Lehtikaalimunakas

Kasvismunakas on nopea ja täyttävä lounas tai välipala

Lehtkaalimunakas
Kuva: Laura Riihelä

Lehtikaalimunakas

2 annosta

100–200 g (2-4 dl) lehtikaalia
1 pieni (25 g) sipuli
2–3 tl rypsiöljyä tai pullomargariinia
4 kananmunaa
2 rkl vettä
0,25 tl suolaa
0,25 tl rouhittua pippurisekoitusta
(0,5 tl yrttisekoitusta tai tuoreita yrttejä maun mukaan)

Leikkaa lehtikaalista kuivat tyvet pois ja pilko pieneksi silpuksi, pilko myös sipuli.

Kuullota sipulia ja lehtikaalia öljyssä pannulla muutama minuutti, niin että kutistuu ja siirrä lautaselle.

Sekoita munat, vesi ja mausteet keskenään ja kaada kuumaan, öljyttyyn pannuun, vähennä lämpö pieneksi ja sekoita munamassaa hiukan.

Lisää kasvikset ja anna hyytyä miedolla lämmöllä (kannen alla).

Ripottele vielä yrttejä pinnalle ja tarjoa heti täysjyväleivän kanssa.

    Vinkki! Munakkaaseen sopivat kaikki kasvikset: Voit viipaloida munakaspohjalle esimerkiksi tomaattia ja basilikaa tai kuullottaa pakastevihannekset pannussa, kaataa munakasmassan päälle ja antaa hyytyä. Käytä myös villivihanneksia, vaikkapa nokkosta, vuohenputkea tai horsmanversoja.