Mansikkakulhokakku

Mansikkakulhokakku on nopea ja helppo kesäherkku, jonka voi valmistaa hyvin myös mökkiolosuhteissa

Kulhokakku
Kuva: Sami Piskonen

Mansikkakulhokakku

noin 10 annosta

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl hienonnettua tuoretta minttua

Täyte
4 dl vispikermaa
400 g maustettua rahkaa, esim. marja tai vanilja
(tarvittaessa sokeria)
n. 800 g tuoreita tai pakastettuja mansikoita (osa koristeluun) tai muita marjoja tai hedelmiä

Koristeluun
Tuoreita mansikoita
Tuoretta minttua

Valmista ensin kääretorttu. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja hienonnettu tuore minttu keskenään. Kääntele jauhoseos varovasti taikinavaahdon joukkoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista 225 asteessa n. 8–10 minuuttia.

Ota puhdas leivinpaperiarkki ja sirottele sen päälle vähän sokeria. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti.

Valmista seuraavaksi täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maustettu rahka. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria.

Viipaloi marjat. Pakastemansikat kannattaa viipaloida kohmeisina.

Kokoa kakku. Revi tai pilko kääretorttulevystä sopiva palanen kulhon pohjalle. Lusikoi päälle kerma-rahkaseosta.

Ripottele mansikkaviipaleita tai muita marjoja tai hedelmiä reilusti väliin. Voit myös asetella niitä myös kulhon reunoille koristeeksi. Kokoa kakku toistamalla eri kerroksia.

Koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä ja mintunlehdillä. Tarjoile suoraan kulhosta.

VINKKI! Voit käyttää kakkuun ajankohtaan sopivia marjoja tai hedelmiä.