Monen päivän salaatti

Kuva Helena Velin

Valmista edullisista kasviksista useaksi päiväksi salaattia, jota voit nauttia sellaisenaan nopeasti otettavana välipalana tai ruoan kanssa. Vaihtelua salaattiin saat lisäämällä muita aineita lisukkeiksi tarjoilun yhteydessä. Salaatti säilyy jääkaapissa ainakin 3 - 4 päivää. 

Annoksesta tulee noin puolitoista litra salaattia. Tee isommalle perheelle kaksinkertainen annos. 

Kastike
0,75 dl vaaleaa balsamiviietikkaa tai viinietikkaa
1,25 dl rypsiöljyä
1, 5 rkl sokeria
mustapippuria myllystä

Salaatti
2 - 3 (150 g) punasipulia
600 g kaalia
2 - 3 (300 g) porkkanaa

1. Sekoita kulhossa kastikkeen ainekset.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Laita hienonnettu sipuli kastikkeeseen marinoitumaan. 
3. Leikkaa tai raasta kaali. LIsää kulhoon
4. Kuori porkkanat ja raasta tai suikaloin ohuen ohuiksi, tulitikkumaisiksi suikaleiksi.
5. Sekoita kaikki ainekset. Purkita salaatti ja anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään. 
6. Nauti salaattia välipalaksi tai tarjoa ruoan kanssa sellaisenaan tai käytä salaatin pohjana. 

Vinkki

* Hyödynnä salaatin teossa erilaisia raastimia, raastemyllyä, vihannesleikkureita tai monitoimikonetta. Kätevä leikkaa ainekset hyvällä leikkuuveitselläkin. 
* Lisää salaattiin esimerkiksi erilaisia salaatteja tai versoja, appelsiinin tai mandariinin palasia, (paahdettuja) cashewpähkinöitä, paprikaa, kurkkua, raejuustoa jne...

        

 

Jaa