Pikainen hukkaperunasalaatti

Keitettyjen perunoiden tähteistä syntyy pikainen perunasalaatti

Perunasalaatti lautasella
Kuva: Kaisa Myllykangas

Jääkaappiin jääneistä hukkaperunoista voi myös pyöräyttää perunasalaatin. Tässä salaatissa hyödynnetään lisäksi öljyssä säilötyn salaattijuuston liemi, jonka voi korvata jonkun muunkin säilykkeen öljyllä tai rypsiöljyllä.

Pikainen hukkaperunasalaatti

2–4 annosta

250 g (3 – 4) keitettyjä perunoita
0,5 dl suolakurkkua tai oliiveja
1 punasipuli tai pätkä purjoa
1 pieni omena tai päärynä
1 dl salaattijuustokuutiota
pieni kourallinen tuoretta yrttiä, esim. persilja, basilika, timjami tai minttu

0,5 dl salaattijuuston marinadiöljyä
1 rkl sitruunamehua tai valko- tai omenaviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl hunajaa
ripaus suolaa

Pilko perunat ja kasvikset. Silppua yrtti. Sekoita niiden joukkoon salaattijuustokuutiot.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja valuta salaattiaineisten joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa.