Savolainen ohraryynirieska

Ryynirieska kuuluu savolaiseen juhannukseen.

Savolaiset ohraryynirieskat

Pohjois-Savon ryynirieska Ryynirieska

7,5 dl maitoa
3 dl rikottuja ohrasuurimoita
7,5 dl piimää
0,5 dl sulatettua voita
2 tl suolaa
2 munaa

1. Keitä ohrasuurimot maidossa, kunnes neste on imeytynyt.

2. Lisää jäähtyneeseen puuroon piimä, voisula, suola ja kevyesti vatkatut munat.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa 20–30 minuuttia.

4. Tarjoa rieska lämpimänä munavoin tai voin kera.


Gluteeniton ryynirieska tattarista

Lue lisää savolaisesta leipäkulttuurista
Pohjois-Savon ryynirieska

 Etelä-Savon rieskalla monta nimeä