Savumuikku-sapakset kahdella tapaa

Kalaruoat

Espanjalaiset tapakset ovat suomalaisittain sapaksia! Tarjoa pienet makupalat alkupalana tai glögin kanssa.

Savumuikku-sapaksia tarjottimella
Kuva: Timo Viljakainen

Savumuikkusapakset

2 prk pieniä savumuikkuja
maustamattomia ruissipsejä tai -lastuja
1 annos sieni-omenasalaattia tai punajuurisalaattia.

Nostele salaattia ruissipsien päälle.

Asettele jokaisen salaattikeon päälle savumuikku.

VINKKI! Jos käytät hyvin kovia ruisnappeja, täytä ne hyvissä ajoin, jolloin ne pehmenevät hieman.

Täyte 1: Savumuikkua ja punajuurisalaattia

2 punajuurta
1 hapokas omena
1 sipuli
4 rkl maustamatonta jugurttia
0,5 dl tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria

Raasta punajuuret ja omena. Valuta neste pois ja sekoita raasteet keskenään.

Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Huuhdo ja hienonna lehtipersilja. Jätä kokonaisia pieniä lehtiä koristeeksi. Sekoita raasteen joukkoon jugurtti, sipulisilppu, persilja ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Koristele sapakset persiljalla.

    Täyte 2: Sieni-omenasalaatti

    3 dl suolattuja metsäsieniä
    1 punasipuli
    1 hapokas omena
    pieni nippu ruohosipulia
    2 dl kermaviiliä
    1 rkl sitruunan mehua
    mustapippuria

    Liota suolasienet yön yli kylmässä vedessä sopivan suolaisiksi.

    Kuori punasipuli ja hienonna se sekä sienet. Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Huuhdo ja silppua ruohosipuli

    Mausta kermaviili sitruunan mehulla, pippurilla ja ruohosipulilla. Yhdistä ainekset.