Bongataan kansallispuistot

Kuva: Metsähallitus

Tehdään retki kansallispuistoon, nautitaan maamme kauneimmasta luonnosta. Suomen kansallispuistoihin tehdään vuosittain yli kaksi miljoonaa käyntiä, nyt on meidän vuoromme lisätä kävijöiden määrää. Tavoitteenamme on, että kampanjan aikana jokaisessa 37 kansallispuistossa käy maa- ja kotitalousnaisia!

Kansallispuistot ovat suuria luonnonsuojelualueita. Niiden tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus ja antaa ihmisille mahdollisuus rentoutua luonnossa. Kansallispuistoissa voitte ihailla upeita maisemia merkityillä ja turvallisilla reiteillä, evästää tulentekopaikalla ja nauttia lähes täydellisestä hiljaisuudesta. Kansallispuistoretken jälkeen bussissa istuu hyvinvoivia naisia!

Kansallispuistot, joissa on luontokeskus, ovat myös erinomaisia paikkoja järjestää yhteisiä tapahtumia. Tämä kannattaa pitää mielessä tapahtumia suunniteltaessa!

Kansallispuistojen bongaamiseksi on monta erilaista vaihtoehtoa:

Itsenäinen retki kansallispuistoon

  • Bongatkaa yhdistyksellenne sopivin kansallispuisto osoitteesta www.luontoon.fi/kansallispuistot
  • Tutustukaa valitsemanne kansallispuiston tarjoamiin mahdollisuuksiin ja suunnitelkaa retkipäivän kokonaisuus.
  • Yhdistäkää retkeen tutustuminen alueen luontokeskukseen tai pyytäkää apua retken suunnitteluun www.luontoon.fi/palvelupisteet.
  • Sopikaa retkipäivä ja miten kuljette kansallispuistoon.
  • Nauttikaa retkestä!

Opastettu retki paikalliselta luontomatkailuyrittäjältä

  • Jos haluatte yhdistyksellenne räätälöidyn opastetun retken, löydätte www.luontoon.fi - sivuilta tietoa kunkin kansallispuiston luontomatkailuyrittäjistä ja heidän palveluistaan.
  • Apua opastetun retken suunnitteluun saatte myös kansallispuiston palvelupisteestä.
  • Voitte osallistua myös kaikille avoimille opastetuille retkille, joista löydätte tietoa Luontoon.fi-verkkopalvelun tapahtumakalenterista.

Yhteistyötapahtuma luontokeskuksessa
Onko yhdistyksenne kiinnostunut järjestämään tapahtuman yhdessä Metsähallituksen luontopalvelujen kanssa? Olkaa yhteydessä kyseiseen luontokeskukseen hyvissä ajoin ja ideoikaa yhdessä tapahtuma.  Voitte myös järjestää yhdessä päivätalkoot Suomen upeimman luonnon puolesta. Kaikkien luontokeskusten yhteystiedot löydätte osoitteesta www.luontoon.fi/palvelupisteet. Tapahtumasta on myös hyvä tehdä tapahtumailmoitus www.metsa.fi/luvat.

Retken aikana ja retken jälkeen

  • Ottakaa retkellä kuva ryhmästänne kansallispuiston portin tai muun tunnistettavan paikan luona "todisteeksi" käynnistä.
  • Ladatkaa kuva retkenne jälkeen kyseisen kansallispuiston Facebook-sivulle. Sivu löytyy kansallispuiston nimellä hakemalla.

Jaa