Hygieniapassi meiltä! Varmista hygieniaosaaminen.

Hygieniapassin tarvitset monissa työtehtävissä. Katso tapahtumakalenterista järjestettävät hygieniapassitestit ja ilmoittaudu testiin.

Hygieniapassi tarvitaan, jos                             Katso sinulle sopiva testauspäivä ja ilmoittaudu 

  • työskentelee elintarvikehuoneistossa
  • käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita
  • käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Hygieniapassia voi tarvita niin kahviloissa, catering-, elintarvike- tai maatilamatkailuyrityksissä kuin elintarvikemyymälöissä työskenneltäessä.
Monien isojen elintarvikeyritysten laatujärjestelmissä vaaditaan hygieniapassi myös esimerkiksi korjaajilta ja läheteiltä. Hygieniapassi on osoitus hygieniaosaamisesta. Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. 

Hygieniapassista on hyötyä myös

  • vapaa-ajan harrastuksissa, esimerkiksi kahvituksia tai muita tarjoiluja järjestäville
  • nuorelle kesä- tai muun sesonkityön hakijalle.

Hygieniapassin saa osaamistestaajalta, kun testi on suoritettu hyväksytysti oikein.  Osaamistestaajilla on Ruokaviraston myöntämä oikeus järjestää testauksia.

Hygieniapassitestiin saapuminen

Hygieniapassitestiin saapuessa tarvitset kuvallisen ja virallisen henkilötodistuksen, kuten ajokortin. Hygieniapassin testimaksu maksetaan käteisellä ennen hygieniapassitestin alkua. Testin hinta on esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla 49 € (sis. alv.).  Hygieniapassin hintaan sisältyy hygieniapassitodistus postimaksuineen.

 

Järjestämme hygieniaosaamiskoulutusta ja -testejä

Järjestämme hygieniaosaamistestejä sekä hygieniaosaamiseen liittyvää koulutusta. Tarvittaessa räätälöimme koulutuksen yrityksesi henkilökunnan tarpeisiin. Testejä ja koulutusta järjestetään myös muille, kuten kesätöihin aikoville koululaisille ja opiskelijoille tai kouluille ja yhdistyksille.

 

 

Asiantuntijamme, joilla on hygieniatestaajan oikeudet

Klikkaa nimeä, niin pääset yhteystietoihin!

Katso tulevat testipäivät tapahtumakalenterista (valitse ensin sivun oikeasta ylälaidasta maakuntasi) tai kysy lisää testitilaisuuksista ja hygieniakoulutuksista piirikeskuksesta.

Katso lisätietoa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sivuila - lisätietoa hygieniaosaamisesta

Jaa