Uusin lehti 3/2020

Lumoudutaan niityistä! Niin tekee myös tämänvuotisen maisematekokilpailun suojelija Pirkka-Pekka Petelius. Lehti puhuu monin tavoin luonnon monimuotoisuuden puolesta.

Virikettä tekeville käsille: Tee majoitustiloja pörriäisille

Keinopesiä rakentamalla voidaan tukea pahoin taantuneiden luonnonpörriäiskantojen elpymistä Suomessa. Keväällä syntyy kätevimmin pölkkypesä, johon tarvitset vain sahattuja puupölkkyjä, puulimaa, poran terineen, kiinnityskoukkuja ja nippusiteitä. 

 

Tyhjennä pakastin marjoista ennen uuden kauden alkua 

Nyt on aika tehdä herkkuja viime kauden viimeisistä pakastemarjoista. Perinteiseen vispipuuroon saat uudet tvistin, kun teet puuron kaveriksi mansikkakastiketta. Kermavaahto tai vaahtoutuva vaniljakastike kruunaa annoksen. Tyrneistä valmistuu helposti vaikkapa tyrniposseja. C-vitamiinipommien kasvatus vaatii kärsivällisyyttä, mutta palkitsee sadolla, joka hemmottelee sekä makuaistia että terveyttä. 

 

Työpäivät ahjon äärellä 

Seppämestari Tuuli Wirman kertoo, että raudan takominen vaatii tekijältään voimaa, herkkyyttä ja historiantuntemusta. Hän on iloinen siitä, että käsityöläisyyttä arvostetaan taas. Tuulin pajassa syntyy kaikenlaista hautamuistomerkeistä kynttilänjalkoihin. 

Jaa